facebook tracking
Sara Johansson

Sara Johansson

HR-specialist – Kvdbil

Vem är du och vad gör du på Kvdbil?

Sara Johansson heter jag, och jag har pluggat både ekonomi och personal, på universitet i Sverige och USA. Jobbar idag som HR-specialist, något jag tycker är väldigt roligt! 

När någon frågar mig vad jag jobbar med och jag svarar HR, får jag ofta höra ”HR, vad gör man då?” Ordet HR är en förkortning av Human Resources, och detta är precis det som jag jobbar med, nämligen företagets mänskliga resurser. Som HR-specialist stöttar jag dagligen chefer i arbetsmiljö- och arbetsrättsliga frågor, men även genom att arbetat med rekrytering, rehabilitering etc. Har tidigare även arbetat med lön, men detta hanteras idag av min kollega.  

Hur länge har du jobbat här?

Jag har jobbat på Kvdbil sedan våren 2013. 

Vad är det bästa med att jobba på Kvdbil?

Att det hela tiden händer något. Den ena dagen är inte den andra lik.

Kvdbil växer, men det gör även Kvdbils konkurrenter. Detta betyder att vi hela tiden är tvungna att ”tänka ett steg längre”, och aldrig ”stå stilla”. Det händer alltid något i företaget, och detta gör att jag som jobbar på HR ofta har något nytt att ”bita tag i”. Detta älskar jag. Där det händer, där trivs jag!

När du inte jobbar, vad gör du helst då?

Har två barn som går i lågstadiet, så  mycket i mitt liv kretsar kring dem!  Läsa, laga mat, inreda och umgås är andra saker jag tycker är kul och försöker hinna med. Att resa, både kort och långt, står också högt på min favoritlista! 

Varför ska man börja jobba på Kvdbil?

Ljudet av skratt hörs ofta på Kvdbil. Våra medarbetare bryr sig om varandra och har kul ihop. Vi försöker hitta på gemensamma aktiviteter på varje anläggning, så som grilllunch, luciafirande, go-cart turnering, crossfitpass, aw, quizz-kväll etc. Vi har även varje år en gemensam konferens för alla våra medarbetare, som alltid avslutas med middag och dans (och väldigt sen efterfest har jag hört 😉)

Förutom att vi har kul ihop, så är Kvd även ett företag där du som person kan växa. Vi har många anställda som under sin tid på företaget har bytt avdelning, inte bara en gång, utan flera. Detta är något som uppskattas väldigt mycket. 

Bilintresse då!? Behöver man ha ett stort sådant? Om du ska jobba som fordonstekniker, värderare eller säljare så kan detta vara en stor fördel. Men för att söka jobb på vår marknadsavdelning, ekonomiavdelning, it-avdelning etc, så räcker det att du vet att Sverige en gång i tiden tillverkade Volvo och Saab 😊

sara.johansson@kvdbil.se

Jag rekryterar

Jobbar du redan på Kvdbil?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor