KVD logotype

Sofia Klingspor

HR-chef – Kvdbil

VEM ÄR DU?

Jag bor med min man, tre döttrar, katter, kaninen och hästar på Ekerö utanför Stockholm. Jag är civilekonom i botten och började min karriär en gång i tiden inom finansbranschen. Insikten om vilken skillnad ledarskap och ett företags kultur kan göra för ett företags framgång gjorde att mitt intresse för ledarskapsfrågor och HR väcktes – något som jag nu har arbetat med under ca 20 år.   

 

BESKRIV DIN ROLL

Jag arbetar som HR chef och brukar säga att vår roll inom HR är att arbeta för att vi som företag når affärsframgång genom människor. Det gör vi genom att säkerställa att vi ständigt har rätt organisationsstruktur, rätt kompetens och ett högt engagemang och motivation hos våra medarbetare. 

Vi på HR är en stödfunktion om arbetar nära alla ledare för att stötta dem med expertis och verktyg som gör att de kan leda och motivera sina medarbetare på bäst möjliga sätt. 

HR arbetet omfattar en mängd olika områden – rekrytering av nya chefer och medarbetare, introduktion av nya medarbetare, säkerställa att vi genom utvecklingssamtal och olika utbildningar ständigt utvecklar våra medarbetare, att vi genom kontinuerliga pulsmätningar hela tiden har koll på hur organisationen mår och var vi behöver sätta in eventuella åtgärder; att vi säkerställer en trygg arbetsmiljö; att vi följer arbetsrättsliga lagar och har ett bra samarbete med våra fackliga motparter; att vi säkerställer att vi har ett arbetsgivareerbjudande som gör att vi kan attrahera rätt kompetens mm. 

Jag bor som sagt i Stockholm men arbetar både i Stockholm och i Göteborg så har förmånen att uppleva och arbeta i båda dessa städer.

 

HUR HAR DIN RESA VARIT PÅ KVD?

Jag kom in som interim HR chef i januari 2018. Bolaget var då inne i en ganska turbulent tid och mitt uppdrag var att bidra till stabilitet och att forma en ny ledningsgrupp. När jag efter en tid fick frågan om att stanna kvar permanent i bolaget kunde jag inte tacka nej. Det är en otroligt spännande bolag med en stor potential framåt och jag har inte ångrat en sekund att jag klev på som permanent HR chef.

 

HUR SKULLE DU BESKRIVA DIN VARDAG MED TRE ORD?

Utvecklande, intensivt och väldigt roligt!

 

VAD LOCKADE DIG MEST TILL DETTA JOBB?

Att få vara med på resan att utveckla ett bolag i en bransch som i grunden håller på att förändras.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?

 Alla mina kollegor och att den ena dagen inte är den andra lik.

 

VAD SER DU SOM DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DITT JOBB?

Vi är ett bolag i stark utveckling. Utveckling betyder ständig förändring - något som många initialt tycker är lite läskigt. Utmaningen i ett bolag som vårt där förändring är en del av vår vardag är att genomföra dem i snabb takt och att samtidigt säkerställa att alla är med på tåget med bibehållen hög motivation.

 

VILKA EGENSKAPER HAR DU SOM ÄR VIKTIGA I DIN ROLL?

Inom HR är det viktigt att kunna vara både resultatorienterad och relationsorienterad på samma gång. HR står för ”Human Resources” och vårt ansvar är att optimera de mänskliga resurserna inom bolaget. Det kräver att vi är duktiga på att hantera människor och att vi har ett genuint intresse för människor men också att vi har en integritet och en förmåga att se till företagets bästa. Jag älskar att träffa nya människor, är en god lyssnare och har en stark tro på att alla som vill kan utvecklas men ser det också som självklart att företagets strategi och resultat är det som är överordnat – i alla fall så länge du arbetar inom ett vinstdrivande bolag.

 

VILKEN LEDARSTIL HAR DU OCH VAD FOKUSERAR DU PÅ I DIN ROLL?

Jag försöker lägga tid på att alla inom HR ska förstå vad företagets övergripande mål och strategi är och vad vår roll inom HR är i detta. Utifrån det kan vi planera och prioritera vårt arbete. Jag försöker vara den som hjälper till med riktningen men vill sedan att varje medarbetare tar stort ansvar för att själv lägga aktiviteter och mål utifrån sina ansvar. Jag ger stor frihet så länge man visar på att man levererar.

 

HAR DU FÅTT MÖJLIGHET ATT UTVECKLAS OCH VÄXA PÅ KVD?

Absolut. Att arbeta i ett bolag som är under stark utveckling gör att man själv också utvecklas. Som ledare får du också möjlighet att delta i KVD ledarutvecklingsprogram som är väldigt utvecklande.

 

HUR SKULLE DU BESKRIVA FÖRETAGSKULTUREN PÅ KVD?

Jag tycker att våra värderingar beskriver vår företagskultur väldigt bra! Drivande, Nytänkande, Enkla och Omtänksamma.

 

VAD FÖR RÅD VILL DU GE TILL NÅGON SOM VILL BÖRJA JOBBA PÅ KVD?

Vi lägger ut de flesta lediga tjänsterna på vår karriärsida så följ oss där och var beredd när det kommer ut någon tjänst som passar dig.

 

TILL SIST, VARFÖR SKA MAN  DÅ BÖRJA ARBETA PÅ KVD?

Om du gillar att arbeta i ett högt tempo, att ständigt utvecklas och ser förändringar som något självklart så kommer du definitivt att passa in i vårt gäng! Du kommer dessutom att ha väldigt roligt på jobbet med ett gäng härliga kollegor.

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på KVD?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@kvd.se